fredag 13. mars 2009

Like a Fading Rainbow

Denne er til Mia og alle andre glupinger som hører på mine fantastiske musikktips:

Amadou & Mariam er også kjent som "det blinde ekteparet fra Mali". Deres siste skive, Welcome to Mali, som kom ut i fjor, er en skikkelig humørspreder. Jeg blir alltid i godt humør av denne skiva. En blanding av tradisjonell afrikansk musikk og elektroniske instrumenter, beats og sound. Moderne world music, kan en vel si. Man må jo bli sjarmert av den småsure sangstemmen til Amadou...

Kathleen Edwards tredje album, Asking for Flowers, er utrolig bra. Hun lager country-folk sanger om alt fra dop og rasisme til vandringer og reiser. Albumet er veldig variert, fra de fineste balladene til de mer rocka sangene. Helt forelska i dette albumet.

Har du hørt om mash up? Nei? Det hadde ikke jeg heller før ganske nylig. Det er en musikksjanger hvor "artisten" blander vokallinjer, trommegroover, bassganger, keyboardriff og alt mulig annet fra SYKT mange andre artister og bander i en egen blanding. Det kan bli skikkelig kjipt, eller det kan bli dødsfett, som hos Girl Talk. For de som har hørt en del musikk er det kjempegøy å bare prøve og kjenne igjen en del av det som er med på hver låt (kan ikke kalle det låt, hele cden henger sammen), men det er også utrolig fengende og stilig for hvem som helst. Funker dødsbra på fest! (Ja, har prøvd). Hvis du liker mash up kan jeg også anbefale Santogold "Top Ranking" og Steinskis "What does it all mean?"

Andrew Birds åttende album (jeg har altså mye å glede meg til), Noble Beast, er lavmælt pop med gitar, fiolin og perkusjon ispedd en fin dose plystring og klapping. Og vokal såklart. Denne skiva liker jeg bare bedre og bedre, så mange fine sanger.

Litt eksperimentell pop, på en måte. Jenny Wilson blander inn soul og r&b på en veldig kreativ og original måte, synes jeg, pop utenom det vanlige. Spennende stemme har dama også.

Selvfølgelig bør dere alle sammen dra på Platekompaniet og kjøpe mange cder, men om dere ikke gjør det, så sjekk de ihvertfall ut på myspace eller noe.


God helg!

What you should be listening to right now

2 kommentarer:

Morbeline sa...

Ooh takk :D Skal teste ut til helgen!

Morbeline sa...

Kathleen Edwards og Jenny Wilson var nok de beste anbefalingene;)